Kategorier

Invigning och Nordcupspremiär på hemmabanan.

2015-07-13 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Helgen 27-28 juni var det äntligen dags för FMCK Kalix att officiellt inviga motocrossbanan, och det gjordes i samband med premiärtävlingen på den nya crossbanan vid Kalix Motorstadion.

Kalix kommuns fritid- och kulturchef Kalle Lindbäck tillsammans med fritidsnämndens ordförande Britt-Inger Nordström klippte på lördagen högtidligt banden och förklarade banan officiellt invigd.

 

Deltagare från norr- och västerbotten samt Finland och Norge såg med spänd förväntan fram emot att äntligen få testa en ny motocrossbana - 108 anmälda förare i varierande åldrar.

Trots att vädrets makter inte riktigt ville vara med oss under helgen (kanske framförallt veckan innnan då regnet öste ner)  kom det massor av publik och tittade på tävlingarna. Riktigt roligt!

Hemmaförarna visade att de trivs på banan genom att prestera kanonfina resultat. I de yngre Guldhjälmklasserna dominerade Kalixförarna. Vad sägs om Otto Persson på 65cc som körde sig till en 3:e plats, Hjalmar Öström och Oliver Eastwood stortrivdes på hemmabanan och placerade sig på 1:a resp 2:a plats i GH85. Christoffer Persson i 85U körde sig till en fin 4:e plats, trots en racklande maskin.

Att "gamlingarna" åter hittat tillbaka till banan är också fantastiskt roligt! Markus Barks tog hem breddklassen och Marcus Omnell som är tillbaka efter skador tog hem 3:e platsen!

För fullständiga resultatlistor får ni klicka er vidare på länken:  

http://www.mylaps.com/en/events/1161551

Ett stort TACK till alla som på något sätt bidragit till att vår premiärtävling avlöpte så bra som den gjorde! Ni har alla gjort ett superjobb!!