Kategorier

Gokart 2010

2010-08-09 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Så var det då avgjort... 2010 års klubbmästerskap i GoKart!

Nu är det klart!!!!

Gokartmästerskapet 2010 avgjordes i år på banan i Vojakkala, Haparanda. I år hade vi utökat med en ny klass "Ungdomar till 15 år". Fem tävlingssugna grabbar satte sig i var sin gokart och upptäkte att detta inte var vad de var vana med.....fyra hjul (grabbarna tävlar alla i motocross)!
Dessa fick två kvalheat och ett finalheat. Kvalheaten vanns av Anton Wallerström (trots att det var första gången han körde gokart).

Hela juniorgänget i tätt race...

Nåja eftersom inte resultaten räknades ihop från heaten så kunde ju vem som helst av grabbarna ta hem segern.... Och så blev det.

Ett mycket jämnt final heat slutade med seger för Otto Bryggare (minstingen i gänget) som visade vart skåpet skulle stå. Kvalheatens vinnare fick nöja sig med en andra plats, vilken placering han allt för ofta får axla inom sin paradgren, motocrossen!

 Stilstudie på juniorvinnaren - Otto! 

**** Otto Bryggare ****


Placeringar: 1:a Otto Bryggare, 2:a Anton Wallerström, 3:a William Rosendahl, 4:a Oscar Fredriksson och 5:a Benjamin Alsos - BRA KÄMPAT Grabbar...

Otto, Anton, William, Oscar och Benjamin

 

Och så "Trofékampen"......

Hur skulle den då gå??? Regerande mästaren och ansvarig anordnare Jan Nyman hade ju gått ut med att han redan beställt gravyr till vandringspokalen.....

13 personer varav två!!! (endast) tjejer skulle minsann se till att Jan fick fel. 14 vuxna (barn?) hade adrenalinet kokandes i hjälmarna.... Två kvalheat med 7 personer i varje samt en B-final med "runner up"-system skulle här kora årets klubbmästare!!!
Första gruppens första kvalheat klarades av i stort sett på torr bana men till andra gruppens första kvalheat så började det att ösregna.... Här är det då ingen som ger sig....

Det var bara att avvakta uppehåll i regnandet!

Så kom då det också igång.
Kval 1:1 vanns av en helt oväntad Danne Bergström med Robban Fredriksson hack i häl.. Trea blev Mats Johansson.

Kval 1:2 vanns av Anders Strömbäck med Stickan Sandberg som tvåa och Fredde Lindbäck som trea på en mycket hal bana....

Till kvalheat två kastades man in lite resultatmässigt i grupperna för att de som kommit längre bak i föregående heat skulle kunna komma fram till en lägre platssiffra.

Kval 2:1 vanns här av Robert Fredriksson med Danne Bergström som tvåa och Anders Strömbäck som trea på en ännu halkigare bana för nu regnade det ordentligt...

Kval 2:2 vanns av Conny Hedman, Anton Bergström tvåa och Rosie Rosendahl som trea (woowww äntligen en tjej...).

Nu började så spekulationerna om vilka som skulle få gå direkt till A-finalen och vilka som skulle få kämpa till sig en finalplats via B-finalens "runner up"-system????!!!

Direkt till A-final kom dessa: Daniel Bergström 3p, Robert Fredriksson 3p, Anders Strömbäck 4p, Conny Hedman 5p, Fredde Lindbäck 7p och Anton Bergström 7 p.
Även Stickan hade 7p från kvalomgångarna men sämsta placering i andra heatet vilket gjorde att han fick köra B-final!

I stort sett det enda man fick se från Danne idag.. Ryggtavlan!

De som då fick göra upp om den sista och 7:e finalplatsen var: Stickan Sandberg, Jan Nyman, Jonas Enbom, Mats Johansson, Rosie Rosendahl, Annica Fredriksson, Bengt Bergström och Tomas Nilsson... Snacka om ett revanchsuget gäng!!!
Nu började det verkligen att snackas taktik och vilken bil som var sämre eller bättre än den andra.... men.... den som snackade sig längst... eehhh, jag menar som till sist körde till sig en finalplats efter ett tekniskt fulländat lopp var regerande mästaren Jan Nyman... Fort gick det absolut inte på den vattensjuka banan! Jaha... hur skulle det nu gå då??? Nu var Janne åter i A-final! Skulle han ta sig hela vägen till trofén igen? Nu pirrade det lite extra bland oss andra som stod och väntade på att få gå ut och göra upp om vandringspokalen...
Och så gick starten-äntligen.....

Med ett sånt här gäng på startlinjen så kunde det bara gå på ett sätt.... Ingen bromsade in i första böjen vilket medförde att den som var längst ut även fick åka lite enduro, utanför den asfalterade banan!!!
Inte för att nån kommer ihåg men alla säger att Danne tog täten tätt följt av undertecknad. Finalerna kördes i 7 varv! Efter ett och ett halvt varv var så ordningen tillrättaställd med undertecknad i täten ;-))
Det var ju lite väl halt så en "liten" knuff därbak i Dannes bil gjorde att han hamnade lite på efterkälken (sorry)!!
Tyvärr gjorde regnadet att bilarna gick mycket dåligt också! Vatten "sögs" in i förgasaren och de luftfilter som egentligen skall vara torra blev sjöblöta..

 

Nåja... vi trivdes i a f....
Ojdå.... med drygt ett varv kvar så var undertecknad lite ouppmärksam... Plötsligt började bilen att snurra runt i en kurva.... Tack för den knuffen :-)) Nåja, som man bäddar får man ligga - man fick väl bara igen. Nu körde Danne förbi och inte bar han utan också Anders och Janne... Helt plötsligt var man i mitten av fältet och nu böjade jakten inför sista varvningen. Bilen började gå sämre och sämre. plötsligt några kurvor från mål tvärdog den.... Trots upplivningsförsök (av Stickan som kom rusandes) så gick resten förbi och man blev till slut sist!!!!!

En slutlig tät strid vart det dock mellan de tre främsta där Danne Bergström efter 8 års (några kilo tyngre) väntan åter stod som vinnare i klubbmästerskapet....

*****GRATTIS Daniel Bergström till 1:a platsen*****

En fd mästare till en ny regerande (Janne överlämnar vandringspriset till Danne).

Efter honom kom på andra plats Anders Strömbäck och trea blev Jan Nyman.

4:a Fredrik Lindbäck, 5:a Conny Hedman, 6:a Anton Bergström och undertecknad (Robert Fredriksson) kom alltså 7:a till slut...

Så var då mästerskapet avgjort och Danne B. (tillika ordförande/kårchef) står som ansvarig för nästa års mästerskap..